Wednesday, January 11, 2006

Förändringens tider

Hej!
Du som läser detta står inför ett mycket viktigt val i höst. Nu gäller det att ge din röst åt den politik som kan utveckla vårt land. Sverige behöver ett nytt ledarskap, det är jag övertygad om. Vi kan inte fortsätta som vi gjort de sista 8 åren. Arbetslösheten är alldeles för hög och villkoren för näringslivet och framförallt småföretagarna måste förbättras. Detta har den nuvarande regeringen misslyckats med. I Gävle var 6.344 personer arbetslösa vid årskiftet 05/06. Antalet arbetslösa ungdomar i åldern 18-24 år var drygt 1279 personer. Ungdomar som inte fullbordar sina yrkesinriktade gymnasieprogram står utanför arbetsmarknaden i många fall. Hur länge skall detta få fortgå? Du kan själv ändra på detta genom att rösta för Alliansen.

En rad områden går dåligt i Sverige t.ex. skolan, där alltfler elever går ut grundskolan utan godkänt i kärnämnena matematik, engelska och svenska. På de yrkesinriktade gymnasielinjerna klarar bara ca 73 % att fullfölja sina studier, det är inte acceptabelt. Kvalitén överlag inom skolan behöver förbättras. Sverige halkar efter alltmer i OECD:s välfärdslista. Detta beror helt klar på en felaktig politik. Skall Sverige gå en ljusare framtid till mötes behöver vi en stark mittenpolitik som kan ta ansvar för en sund utveckling och det på alla samhällsområden.

Den politiken skall bl.a. innefatta en stark socialpolitik, där man tar hänsyn till de svaga grupperna i samhället. Blir man sjuk eller arbetslös skall man få snabb och effektiv hjälp för att komma ut i arbete igen. Här handlar det inte i första hand om att ge bidrag eller att ge förtidspension. Effektiva rehabiliteringsprogram måste arbetas fram, men det primära är att det skapas nya företag och nya arbeten. Skall detta ske måste vi få en ny regering. Idag är våra unga, 18-24 åringarna, i alldeles för hög grad utanför arbetslivet. Därför vill jag uppmana dig att ge din röst åt ett mittenparti inom den borgerliga s.k. "Alliansen" som för en tydlig socialpolitik, som ser den enskilda människan och som vill satsa på nya grepp i näringslivet. Detta innebär t.ex. ett flexibelt system för a-kassa och arbete, alltfler lärlingsarbeten och hushållsnära tjänster. Ett framgångsrikt politik behöver också återerövra den traditionella familjesynen, där man utgår från barnens bästa. Varje barn har rätt att utvecklas tillsammans med både pappa och mamma, i trygghet. Detta ger det uppväxande släktet större förutsättningar att lyckas i livet. Men det handlar inte bara om våra unga. Alla åldergrupper innefattas i dem kristdemokratiska människovärdesprincipen. Våra äldre skall t.ex. ha rätt att få en värdig avslutning på livet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home