Thursday, July 27, 2006

Jobbkrympning – en bild av det nya Sverige

Alliansen repeterar gång på gång. Det startas för få företag i Sverige. Regeringen måste lätta skattetrycket och förenkla regelverken för de små- och medelstora företagen. Då kan deras antal växa och företagen får en ny utvecklingspotential. Detta är absolut nödvändigt för att skapa ”nya” jobb.

Frågan är då vad regeringen gör? För mindre än en vecka sedan höll näringsminister Thomas Östros gemensam presskonferens med Fredrik Arp, VD för Fordägda Volvo Personvagnar. Budskapet var att staten och näringslivet skulle satsa på att utveckla miljövänlig fordonsteknik. Tanken var sedan att på detta sätt skapa nya jobb, men tekniksatsningar leder istället till personalneddragningar. Idag råder det en enighet om att svensk industri INTE kommer att vara någon jobbskapare i framtiden. Just uttrycket ”industrin är motorn i svensk ekonomi” stämmer inte längre. Ett hårt effektiviserad industri ger inte längre de nya jobb som Sverige behöver och detta gäller inte bara Volvo utan de flesta stora svenska företag. Till detta kommer att det saknas regeringsinitiativ för att utveckla tjänstesektorn, vilket skulle kunna skapa andra nya jobb. Ja, det är inte mycket som görs riktigt i Socialdemokraternas Sverige.

En sak kan man vara helt säker på. Vill svenskarna vara arbetslösa i framtiden – rösta då på regeringens politik. Vill man däremot arbeta och få fart på näringslivet måste man rösta på Alliansen. Vill man dessutom ha en sund socialpolitik ”där ingen lämnas efter” måste man rösta på Kristdemokraterna som inte sparkar på de utsatta grupperna i samhället.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home