Saturday, September 02, 2006

Hederlighet (hederlighetsdelegation)

Hederlighet är att handla utifrån sin övertygelse om vad som är rätt och sant och att anstränga sig så att ens övertygelser är riktiga. Det behövs ett hederligare Sverige. Förtroendet för politiken, fackföreningsrörelsen och näringslivet behöver återupprättas. Det personliga ansvarstagandet behöver uppmuntras och utvecklingen mot mer av bedrägerier, fiffel, maktmissbruk och vänskapskorruption måste motverkas.

Kristdemokraterna vill: Att det tillsätts en hederlighetsdelegation som får i uppdrag att kontinuerligt granska lagar, skatter och bidragsregler utifrån hur de främjar eller motverkar ett hederligt beteende. Att det tillsätts en värdekommission som bidrar till en bred värdemässig och samhällsetisk mobilisering och fördjupar samhällsdebatten.

Politiken utformas så att föräldraansvaret uppmuntras och stöds och så att prioriteringar på barnen möjliggörs. Att lärarnas auktoritet stärks och att det införs tydligare riktlinjer för deras befogenheter. Att det införs ett belöningssystem för kamratskap, engagemang och civilkurage i skolan. Att den svenska vänskapskorruptionen stoppas genom ökad öppenheten i utnämningspolitiken. Att det införs en civilkuragelag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home