Monday, September 11, 2006

Vad vill Kristdemokraterna i Gävle åstadkomma i statsdelen Sätra?

Kristdemokraterna vill att statsdelen Sätra i nordvästra Gävle åter kan vara den vackra "Vita Staden" i Gävle som den planerades för. Vi Kristdemokrater kräver bättre skötsel och förnyelse av Sätra Centrum, parker, rastbänkar och naturområdet längs Sätrabäcken. Vi vill ge förutsättning för fler mötesplatser där unga och äldre kan träffas tillsammans. Vi vill utveckla grannsamverkan i nära samarbete med polisen för ett tryggare Sätra.

Bostadssegregationen måste motverkas. Fler ska ha möjlighet att köpa sin lägenhet och en lämplig mix ska finnas mellan tillgång till hyres- och bostadsrätt. Kristdemokraterna vill se fler flexibla lösningar för äldre. Hemtjänst ska ha tid till att ge social samvaro och om så önskas kunna följa med ut på promenad. Föreningar och olika frivilligorganisationer ska uppmuntras att komplettera kommunens äldreomsorg. Vi vill höja grundavdraget för alla pensionärer med cirka 5 000 kr per år, vilket ger en skattesänkning på 130 kr i månaden, samt höja garantipensionen med 853 kronor i månaden för de sämst ställda pensionärerna.

Varje invandrare som flyttar in i Sätra ska erbjudas en kontaktfamilj. Invandrare skall få hjälp att lära sig svenska så fort som möjligt för att på bästa sätt integreras i samhället. Arbete istället för bidrag är målet. Därför måste vi bl.a. satsa hårt på utveckling av små och medelstora företag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home