Saturday, July 03, 2010

Nu är det dags för Kristdemokraterna att positionera sig inför valet i höst

Vi Kristdemokrater är för ett mänskligare Sverige, det är en bra devis, men tyvärr lite flummig. Vi behöver förtydliga vår politik inför valet i höst. Vi kan inte lägga oss till höger om Moderaterna utan mer till vänster i Alliansen, vi måste stå för våra vallöften från 2006 där vi sa: ” … att ingen skall lämnas efter.”

Med enkelhet och tydlighet behöver Kristdemokraterna lyfta fram en allt mänskligare socialpolitik som innehåller fler reformer för att göra livet bättre och mänskligare för svensken i allmänhet. Vi Kristdemokrater skall arbeta för en god fördelningspolitik, där vi gör allt för att hjälpa de som farit illa i samhället. Många bra saker har redan gjorts genom våra utmärkta ministrar Göran Hägglund och Maria Larsson. Problemet är detta måste kunna kommuniceras ut på ett tydligare sätt, det måste kunna förstås av svensken så individen förstår att Kristdemokraterna står för sina vallöften och att vi gör allt för att inga svenskar skall ”lämnas efter”. Sedan skall vi givetvis fortsätta att lyfta fram våra andra traditionella hjärtefrågor och den politik som vi redan beslutat om inför valet.

I Kristdemokraternas valhandbok kan vi läsa på sidan 11: "Vi tycker inte att den starke ska ha större rättigheter än den svage.” Vi kan inte se mellan fingrarna när det kommer till orättvisor. Det kan handla om bonusar som uppmuntrar oansvarigt beteende i bank- och finansvärlden. Eller bonusar till företagsledningar samtidigt som lönerna för de anställda ska frysas eller människor blir uppsagda från sina arbeten. Det handlar om dem som ställs utanför en viktig gemenskap och möjligheten att själv sörja för sitt uppehälle när de blir utan arbete. Det handlar om den återvändsgränd som så många långtidssjuka placerades i av politiker som ville värna system och frisera arbetsmarknadsstatistiken, snarare än att se till människors personliga behov och förutsättningar."

På sidan 33 kan vi sedan läsa: "Vi Kristdemokrater vill solidarisera oss med de svaga och förtryckta, sträva efter social rättvisa, utjämna strukturella orättvisor och skapa en rättvis fördelning av samhällets goda. Alla räknas och omfattas av samhällsgemenskapen. Detta kallar vi Kristdemokrater för Solidaritetsprincipen."

Citatet ovan från sidan 11 och sidan 33 i Kristdemokraternas Handbok inför valet måste vi sedan lyckas kommunicera ut till våra väljare. Som jag ser det är Kristdemokraterna ett mittenparti med inslag av politiska hållningar som går åt mittenvänster hållet. Vi är ett parti som anser att Solidaritetsprincipen är central och viktig. Därför måste vi för att få framgång i valet i höst lyckas kommunicera ut vår Solidaritetsprincip till våra väljare.

Detta kan bli avgörande för valutfallet och avgörande för regeringsmakten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home