Monday, August 30, 2010

Allians för Gävle har segervittring



för Gävle vill satsa på jobben som är en högprioriterad fråga. Särskilt gäller detta ungdomsarbetslösheten. Ungdomar behöver ha en bara utbildning och det behövs en matchning mellan skolan och arbetsgivaren. Deras utbildning måste vara relevant gentemot företagens behov. Det behövs också fler lärlingsplatser för att ungdomarna skall få arbete. Här är coaching viktig.

När det gäller de hushållsnära tjänsterna, det s.k. RUT-avdraget så är detta ett viktigt instrument för att få fler i arbete. Reformen har skapat mer än 11 000 arbetstillfällen och fler är på väg. Många av de personer som fått arbete genom denna reform har tidigare under lång tid stått utanför arbetsmarknaden. Det är också viktigt att det finns möjlighet att arbeta även efter 67-års ålder. När fyrtiotalisterna nu börjar gå i pension kan det annars bli arbetskraftbrist i Sverige.

Gävle behöver få fler små- och medelstora företag. Därför måste vi göra allt vi kan för att underlätta för företagen. Vi behöver även arbeta intensivare med integrationspolitiken än vi gör i nuläget. De rödgrönas önskan att införa kilometerskatt och höjd bensinskatt gynnar inte länets företagare. Avdraget för hushållsnära tjänster vill de rödgröna ta bort, men avdraget har skapat ca 11 000 nya arbeten och fler är på väg. Många av de personer som här har fått arbete har under lång tid stått utanför arbetsmarknaden - skall dessa bli arbetslösa igen? Att börja bygga ostkustbanan Nu kan vara lite för tidigt. Det finns mycket att göra kring driftsäkerheten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home