Tuesday, August 10, 2010

Kristdemokraterna - Inledning till 13 steg till "ett mänskligare Sverige"

Inledning av Göran Hägglund: "Vi kristdemokrater har de senaste fyra åren åstadkommit mycket som vi är stolta över. Den personliga friheten har ökat inom skola, vård och omsorg. Vårdköerna har kortats kraftigt. Löntagare, pensionärer och företagare har fått skattelättnader och större ekonomiskt utrymme. Kvaliteten har ökat inom äldreomsorgen. Familjerna har fått större möjlighet att styra över sin egen vardag. Statistiskt sett har vi i Sverige - trots krisen - faktiskt aldrig haft det bättre än i dag. Aldrig varit friskare, rikare, eller haft mer att säga till om i våra egna liv. Ska vi vara nöjda då? Jag tycker inte det.

Att folk i genomsnitt har fått det bättre betyder inte att alla har det bra. Och här är vi kristdemokrater bekymrade. För även om vi står för ett samhälle med större frihet i vardagen så betyder inte det att vi står för djungelns lag. Vi tycker inte att den starke ska ha större rättigheter än den svage. Vi tycker inte att politiker ska öka kontrollen över människors vardag med hjälp av kvotering, reglering och styrande bidrag.

Vi kan inte se mellan fingrarna när det kommer till orättvisor. Vi vill bryta utanförskapet för dem som saknar arbete. Vi vill göra något åt återvändsgränden för de långtidssjuka. Vi vill ge människor på flykt möjlighet till ett liv i frihet och säkerhet. Vi vill bekämpa rofferi och egoism. Vi vill stoppa översitteri, hänsynslöshet och likgiltighet. Jag tror att det finns många som precis som vi kristdemokrater tycker att Sverige måste bli mänskligare." Din röst avgör detta den 19 september. Läs vidare här!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home