Friday, August 18, 2006

Alliansen eller regeringen är frågan

Borgerligheten har aldrig varit mer enig, aldrig mer samspelt med ett gemensamt politiskt program. Kontrasten är skarp till regeringsunderlaget som saknar en gemensam politik. En ny undersökning visar att 47 % ger Fredrik Reinfeldt förtroende som statsministerkandidat gentemot Göran Persson som bara får 39 %.

Det finns en slående skillnad mellan de politiska alternativen som klarare måste tydliggöras för väljarna nu när det bara är ca 5 veckor kvar till den 17 september. Alliansen politik syftar till att långsiktigt trygga välståndet. Det handlar om att göra det mer lönsamt att arbeta, att driva företag och anställa och att höja kvaliteten i utbildning. Det är reformer som är inriktade på att skapa strukturer som stärker svensk ekonomi på sikt.

Mot detta ska ställas socialdemokraternas förslag som har fokus på traditionella utgiftsreformer. De vill ge mer pengar till bland annat ungdomar, tandvård och äldreomsorg. Även Alliansen är villig till detta så här är det ingen skillnad. Problemet är att socialdemokraterna enbart är inriktade på att bygga ut välfärden. De har ingen politik som skapar drivkrafter för hushåll och företag till arbete, utbildning och nyföretagande.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home