Wednesday, August 30, 2006

Alliansen firar två år

Idag onsdagen den 30 augusti är det på dagen två år sedan Allians för Sverige bildades hemma hos Maud Olofsson i Högfors. Göran Hägglund firar det med de andra partiledarna i Alliansen genom att besöka en socialdemokratiskt styrd kommun där det nu finns chans till maktskifte; Sundbyberg. Alliansen har sedan den bildades gjort 15 uppgörelser, haft sex arbetsgrupper som arbetat och genomfört turnér och seminarier runt om i landet.

Vi är mer överens än vi någonsin har varit. Mot det ska ställas en splittrad vänsterkartell som inte ens har kommit överens om man ska regera ihop. S går till val på ett valmanifest som är luftigt och vagt och det ska dessutom sedan förhandlas med vänsterpartiet och miljöpartiet, ett riktigt "köpa grisen i säcken alternativ". Idag finns det bara ett tydligt regeringsalternativ och det är Alliansen. Med en röst på Kristdemokraterna ett viktig parti i Alliansen så vet väljarna vad man får. Vi har opinionen i ryggen men nu gäller det att vi kämpar hela vägen tills vallokalerna har stängt.

Satsningar på fler jobb är det övegripande temat i Allians för Sveriges valmanifest som presenterades förra veckan. Manifestet innehåller också en rad Kristdemokratiska förslag som en värdighetsgaranti för äldrevården och en utredning om en ny civlkuragelag. Vi Kristdemokrater fortsätter med oförminskad styrka att driva våra hjärtefrågor: Ökad valfrihet för barnfamiljerna, värdig äldrevård, blomstrande näringsliv, slopad fastighetsskatt och sänkt bensinskatt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home