Wednesday, August 23, 2006

Alliansen och valmanifestet

Igår presenterades Alliansens valmanifest. Kristdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och centern har enats om ett manifest som lägger grunden för en borgerlig regeringen. Vi har nått långt och kommer nu att fortsätta kämpa för att vår politik ska bli verklighet.

Här är några viktiga ställningstaganden tagna direkt från manifestet:

Om värdighetsgarantin. "Vi vill att miniminivåer införs, som aldrig får underskridas, för de insatser som ges inom äldreomsorgen. Därför införs en värdighetsgaranti, som tydliggör och gör det lättare att följa upp vad som utlovas inom äldreomsorgen. Värdighetsgarantin ska bestå av enkla och konkreta punkter som redovisar för den vårdbehövande, personalen, anhöriga och beslutsfattare vad som ska gälla."

Om boendegarantin. "Också för att Fritt Valreformen för äldre, som innebär att äldre efter biståndsbedömning ska få välja äldreboende och vem som ska ge hemtjänsten, ska fungera fullt ut och ge reella valmöjligheter förutsätts fler platser i särskilt boende. På sikt införs en boendegaranti där den enskilde själv, över en viss ålder, kan få möjlighet att avgöra när det är dags att flytta till ett äldreboende".

Om värdegrunden i skolan: "Arbetet med skolans fastslagna värdegrund måste utvecklas och stärkas".

Om alkoholskatterna. "Alkohol och alkoholmissbruk är ett stort folkhälsoproblem, och bidrar ofta till att utlösa grova brott och övergrepp. En minskad alkoholkonsumtion förbättrar folkhälsan och minskar många sociala problem. Allians för Sverige arbetar för en mer restriktiv syn på alkohol inom EU."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home