Saturday, September 02, 2006

Djurförsök

Användandet av försöksdjur måste minimeras. För de djur som används måste lidandet minimeras. I brist på bättre alternativ kan dock djurförsök i vissa fall tills vidare accepteras för att tillgodose människors legitima intresse av liv och hälsa. Djurens lidande måste vägas mot nyttan av djurförsöken. Försök som medför stort lidande måste kräva mycket stor nytta för människan. Kristdemokraterna vill:
Att användning av djurförsök inom utbildningsväsendet endast tillåts i utbildningar där studenten kan komma att använda djurförsök i sin kommande yrkesverksamhet.Att det på alla universitets- och högskoleutbildningar i Sverige skall finnas en rättighet för studenter att slippa delta i utbildningsmoment som strider mot deras samvete.

Att alla studenter på de utbildningar där djurförsök traditionellt förekommer skall få grundläggande utbildning om alternativa metoder till djurförsök. Att en mer genomgripande utbildning om alternativ till djurförsök bör ingå som en obligatorisk del i utbildningen av alla forskare inom de traditionellt djurförsöksbaserade forskningsområdena.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home