Sunday, September 02, 2007

Kristdemokraterna är ett mittenparti

I senaste numret av Kristdemokraten daterad den 31 augusti vill tolv kd-politiker att kristdemokraterna ska ta över de frågor och den plats som de anser att de "nya" moderaterna lämnar. Det gillas inte av andra Kristdemokrater och sorgligt vore det ju annars.

Kristdemokraterna ÄR ett mittenparti med ett tydligt socialt ansvarstagande och ett tydligt miljöansvarstagande. Vi Kristdemokrater vill hjälpa de svagaste grupperna i samhället så att även deras röst blir hörd. Skall vi stå kvar i vår Kristdemokratiska tradition kan vi aldrig röra oss åt höger. Istället skall vi göra allt som står i vår makt för att ett rättvist fördelningssystem skapas, där vi tar hänsyn tages till alla grupper i samhället.

Vi betonar liksom regeringen arbetslinjen, men det får aldrig gå ut över människor som råkar illa ut i livet. Arbetslöshetsförsäkringar och socialförsäkringssystemen måste vara generösa och ge människor en "ny" chans att åter komma in i arbetslivet, att klara ekonomin vid arbetslöshet och t.ex. få en sund och professionell hjälp till rehabilitering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home