Thursday, May 15, 2008

Alliansregeringen närmar sig halvtid under nuvarande mandatperiod

Vi närmar oss snabbt halvtid i den här mandatperioden. Alliansregeringen har varit mycket effektiv och hela 80 % av vallöftena från valet 2006 har påbörjats eller blivit genomförda. Det är också uppenbart att det Kristdemokratiska avtrycket i alliansens politik är tydligt.

Sveriges mest hatade skatt, den statliga fastighetsskatten har tagits bort och ersatts av en låg kommunal avgift. Kristdemokraterna har även skapat handlingsfrihet för landets småbarnsfamiljer när vårdnadsbidraget och jämställdhetsbonusen inom föräldraförsäkringen införs den 1 juli. Vi kämpar också för bättre villkor för de äldre. Under 2007 höjdes bostadstillägget för de pensionärer som har de sämst ställt. Regeringen satsar dessutom 8 miljarder på äldreomsorgen under mandatperioden.

Fritt val inom äldreomsorgen och värdighetsgaranti är under utredning. Tryggheten förstärks tydligt för de äldre. Kristdemokraterna gick till val på en stor tandvårdsreform som införs den 1 juli. Denna reform lyckades inte Socialdemokraterna genomföra trots 10 år vid makten. Kristdemokraterna jobbar dessutom för ett tryggare Sverige, ett schystare Sverige bl.a. genom förslaget till en civilkuragelag som just nu håller på att utredas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home