Tuesday, September 02, 2008

Miljöförstöring och överkonsumtion av kött hör ihop

Det grundläggande problemet med skogsskövling är den industriella köttproduktionen. Hela 70 % av den regnskogmark som människan skövlat används idag för bete till köttdjur och stora arealer används för odling av djurfoder. I framtiden kommer detta problem att fullständigt explodera, när bl.a. Kina kommer att öka sin köttkonsumtion och lägga sig på västvärldens nivå. Detta kommer att leda till att världens regnskogar skövlas i rekordtakt med allvarliga klimatkonsekvenser i släptåget.

Vi måste alltså minska köttkonsumtionen i västvärlden och försöka minska den kraftigt ökade köttkonsumtionen i länder som t.ex. Kina. Detta är en mycket viktig åtgärd för att stoppa utsläppen av koldioxid. Jordbruksministern Eskil Erlandsson måste beakta detta i de internationella klimatförhandlingarna. Information behöver även ges i Sverige för att minska konsumtionen av nötkött för miljöns skull. Den globala köttproduktionen bidrag till de globala koldioxidutsläppen är hela 20 %.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home