Saturday, May 01, 2010

Hur man förlorar valet 2010 – enligt Socialdemokraterna

Det socialistiska blocket har en tydligare betoning på högre skatter och mer bidrag. Arbetslinjen står mot bidragslinjen. Politikermakt står mot egenmakt. Deras prat om att Alliansregeringen inte har skött den svenska ekonomin under den nuvarande lågkonjunkturen är inte trovärdig. Sverige är ett av de få länder i Europa som kan gå ut ur lågkonjunkturen med ett fortsatt reformutrymme.

Socialdemokraterna vill avskaffa de hushållsnära tjänsterna, vilket skapat cirka 20 000 arbeten i Sverige. Sedan fakturamodellen infördes den 1 juli 2009 har 180 000 personer köpt hushållsnära tjänster för över 1 200 miljoner kronor och varje månad tillkommer i nuläget 20 000 nya kunder. Detta vill som sagt Socialdemokraterna avskaffa. Slopar man det s.k. RUT-avdraget så leder detta ofrånkomligen till att kvinnor och invandrare kastas ut i svartarbete eller arbetslöshet. Var tog frågorna om jämställdhet och integration vägen kan man fråga? Det handlar ju inte om vad man säger utan vad man gör, eller hur?

Socialdemokraterna vill fördubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar. Detta kommer ovillkorligen att leda till att färre unga får jobb. När cirka 25 procent av Sveriges ungdomar i åldern 18-24 år är arbetslösa är detta en obegriplig hållning från de socialistiska blocket. Detta måste vi i Alliansen kommunicera ut till dagens ungdomar så dom röstar på Alliansen.

Till detta kommer t.ex. att det socialistiska blocket vill återinföra förmögenhetsskatten, vilket kommer att driva mångmiljardbelopp ut ur landet som behövs för investeringar i småföretag. Dom vill även ändra förutsättningarna för människor som lever på landsbygden genom kraftigt höjda drivmedelsskatter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home