Tuesday, August 31, 2010

Alliansen ökar sin ledning och de rödgrönas visionslösa återställarpolitik är ingenting för Sverige

Alliansen ökar sin ledning över de rödgröna i Skops senaste väljarmätning. Alliansen får 49,8 procent, medan de rödgröna får 44,8 procent. Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna kommer inte in i riksdagen och får enbart 3,7 procent. Kristdemokraterna och Moderaterna går framåt, KD får 5,2 procent och Moderaterna är nu det största partiet med 31,6 procent.

De rödgröna lägret ger inte väljarna ett tydligt besked vad dom går till val på! Mycket hänger i luften som t.ex. Utrikespolitiken, som blir ett verkligt problemområde om de rödgröna lägret vinner. I radions statsministerduell i fredags mellan oppositionsledaren Mona Sahlin och statsminister Fredrik Reinfeldt blickade Reinfeldt framåt och Sahlin längtade tillbaka. Politiska visioner som sträcker sig framåt och längre än till nästa mandatperiod är en förutsättning för att väljarna ska känna att dom kan påverka sin framtid, genom sitt aktiva val.


I dagens GD skriver Riksdagskandidat Lars Beckman (M) en mycket bra artikel som på ett tydligt sätt sätter tummen på flera problemområden i det rödgröna lägret, t.ex. ” … hur vi kan få fler jobb i länet med er (S) politik och varför det är misär när man sänker skatten med 5 miljarder, men inte när man gör det med 17,5 miljarder”, som dessutom är ofinansierade. Han fortsätter: ”Svara även på hur det kan skapa mer jobb för länets unga att ni inför en ungdomsskatt på 275 miljoner per år genom att fördubblade arbetsgivaravgifter för alla under 26 år, genom att införa en kilometerskatt för tung trafik på 14 kronor per mil som kostar länets invånare 250 miljoner per år, och ni tar bort RUT- och ROT-avdraget och till det höjer ni bensinskatten kraftigt. Ni höjer också skatten för alla som jobbar vilket är 3,5 miljoner löntagare.” (slut citat).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home