Sunday, August 22, 2010

Allianspartierna behöver bara 1 500 röster mer i förhållande till valet 2006 för ett maktskifte i Gävle

Vi är beredda att ta över i Gävle säger Moderaternas oppositionsråd Inger Källgren-Sawela. Alliansen vill ge mer pengar till skola och förskola, vill få stopp den osunda kommunala konkurrensen gentemot näringslivet och man vill generellt få en tryggare stad. Alliansen tror att dom har möjlighet att vinna valet i september.

Alliansen har som mål att satsa ytterligare 87 miljoner på skolan och förskolan. Det handlar om att minska barngrupperna i förskolan och prioritera rekryteringen av fler speciallärare i skolan. Alliansen vill även satsa mer pengar på gatuunderhåll och till skötsel av kommunens yttre miljö. Människor måste även kunna känna sig tryggare ute på gator och torg. Då krävs det bl.a. ett bättre samarbete mellan myndigheter och mer resurser till socialtjänsten.

Kristdemokraterna betonar att det privata näringslivet villkor måste förbättras. Alltför många kommunala verksamheter konkurrerar med privata företag. De extra pengar som Alliansen vill satsa på barn, ungdomar och äldre ska tas från kommunens administration och från extraanslag som kommunstyrelsen förfogar över. Här räknar Allianspartierna med att kunna spara omkring 40 miljoner.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home