Sunday, August 29, 2010

Ett lyckligt blogginlägg

Det första citatet nedan kommer från inledningen av Alliansens jobbmanifest och det nedre från en kollega i KD Gävle.

Alliansen bärs av en idé om Sverige. Vi vill ta ansvar för vårt land och skapa goda förutsättningar för arbete och välfärd. Vi vill lägga grunden för ett rättvist samhälle som håller ihop, där människor kan känna trygghet, ta egna initiativ och förverkliga sina ambitioner och där familjen och det civila samhället står starka. En ansvarsfull politik slår inte bara vakt om det goda i dagens Sverige, utan öppnar också för förnyelse."

"Vårt Sverige börjar med människan. Vi tror på hennes inneboende kraft och vilja att ta ansvar. Vår utgångspunkt är att alla människor är olika men har samma människovärde. Oavsett bakgrund ska alla ha möjligheter att växa och utvecklas. Alla människor har samma rätt till ett värdigt liv. Alla vill och kan inte leva likadant, men alla ska ha möjligheter att utvecklas som självständiga människor och i gemenskap med andra."

Den här inledningen till valmanifestet gör även mig lycklig. Det är en inledning som präglas av kristdemokratiska idéer … ”Politiken är till för människan och inte tvärtom. Individens autonomi är viktig, men individen klarar sig inte utan de viktiga gemenskaperna som familj och närsamhälle.”


Läs vidare här!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home