Saturday, March 04, 2006

Småföretagarna och regeringen

Idag står ca 54.000 personer i Gävleborg utan arbete och totalt är ca 1.000.000 svenskar utan arbete. Under många år har oppositionen försökt att få regeringen att tänka om när det gäller regelsystemen kring våra svenska företag utan att lyckas. Man kan fråga sig hur länge man kan tillåta den nuvarande politiken? När skall svenska folket vakna och inse hur tokigt sakerna utvecklat sig? Här är några exempel från de senaste Socialdemokratiska besluten som slår hårt mot företagarna och hindrar dom att nyanställa.

Sjuklönereformen, med utvidgat ekonomiskt ansvar för arbetsgivarna för de långtidssjukskrivna. Detta beslut drivs igenom trots massivt motstånd från småföretagarna. De s.k. 3:12-reglerna har fördyrat för många småföretagare och ökat krånglet ytterligare. Den s.k. förmånsrättsreformen har försvårat kapitalförsörjningen för många småföretag. Det har blivit vanligare att företagare tvingas gå i personlig borgen för att företaget ska kunna låna till en behövlig investering. Detta har ökat företagandets risker, hämmat investeringar och hindrat utveckling av nya jobb. Regeringens senaste sysselsättningspaket, de s.k. Plusjobben i kommuner och landsting slår negativt mot privata företag som utför entreprenader inom t.ex. vård, omsorg, städning och matlagning. Dessa offentligt finansierade jobb snedvrider konkurrensen mot det privata näringslivet.

Nya regeringsförslag om rätt till partiell tjänstledighet, sämre möjligheter att visstidsanställa, ökat rehabiliteringsansvar för arbetsgivare och ändringar i lagen om anställningsskydd, kommer att göra det ännu mindre intressant för småföretagare att anställa. Regeringens planerade lagstiftning om rätt till heltid. Enbart i Gävleborg riskerar ca. 8.600 personer att bli heltidsarbetslösa istället för deltidsarbetande. Kristdemokratiskt politik håller ingen tillbaka och ingen lämnas efter, medan den nuvarande Regeringens beslut spär på utanförskapet. Ja, det är en sorglig historia helt enkelt. Din röst under hösten val kan ändra på situationen. Rösta på Kristdemokraterna som ser människan, vill skapa nya arbeten i samarbete med näringslivet och har en stark socialpolitik som inte slår ut människor utan istället skapar "nya" arbeten genom en sund småföretagarpolitik.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home