Tuesday, February 14, 2006

Näringslivet kritiserar Persson och Östros

När Ericssons koncernchef före jul sa att han vill ha ett regimskifte för tillväxtens skull blev detta en startpunkt för ett regelrätt ordkrig mellan näringslivet och Socialdemokraterna. Även om Göran Persson följer regelbokens första kapitel för att få ingång slumrande socialdemokrater som idag ligger mer på sofflocket än står på barrikaderna har man ändå svårt att förstå vad som händer. Den troliga orsaken är väl att den borgerliga Alliansen leder i de senaste opinions-mätningarna och Socialdemokraterna börjar bli alltmer desperata. När Reinfeldt rör sig alltmer mot mittenpolitiken får näringslivet vara en väl så god ställföreträdare för att jaga fram högerspöket igen.

Nu vänder Persson kappan efter vinden och ändrar det han sa i Bryssel för ett tag sedan, när han stred för Sverige rätt att behålla systemet med olika röstvärden på aktier och ändrar sig nu med att hota Carl-Eric Svanberg med att ta bort de olika röstvärdena. På detta sätt öppnar han upp för att alltfler företag i Sverige blir uppköpta av utländska företag, vilket ju står i total kollisionskurs med den egna socialdemokratiska politiken. Ja, man förvånas alltmer över Perssons utspel som inte leder till några nya arbeten. Istället ökar antalet förtidspensionerade, alltfler är i arbetsmarknadspolitiska ågärder och bidrag ges till höger och vänster med lånade pengar. Trots en pågående högkonjunktur ligger arbetslösheten kvar på en orimligt hög nivå. När man sedan tar strid med näringslivet istället för att försöka skapa goda relationer med Sveriges företagsledare blir man alldeles paff. Hur länge skall denna cirkus få fortgå?

Skall Sverige gå en bättre framtid till mötes behöver vi i en ny regering i höst det är alldeles uppenbart. En företagarvänlig regering som förbättrar företagsklimatet i Sverige och har en vilja till att förenkla regelverket för företagare och minska skattetrycket i vårt land. Sedan måste lagstiftningen förenklas så företagarnas vilja till nyanställningar ökar. Vi måste få igång Sverige igen! Du som röstar avgör om detta blir en verklighet eller inte.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home