Monday, August 28, 2006

Ett vårdnadsbidrag skall införas!

"Vårdnadsbidrag ska införa som gör det ekonomiskt möjligt att korta arbetstiden eller vara hemma med barnen längre tid än nuvarande föräldraförsäkring medger."
ur kristdemokraternas valmanifest. Igår söndag presenterade folkpartiet sin uppdaterade familjepolitik: mindre grupper i förskolan och rätt för kommuner att införa vårdnadsbidrag. Göran Hägglund kommenterar folkpartiets förslag så här: "Det är glädjande att Folkpartiet nu närmar sig Kristdemokraterna i synen på vårdnadsbidraget och på att förskolans kvalitet går före ytterligare sänkningar av maxtaxan. Jag hoppas detta kan bana väg för en överenskommelse inom Allians för Sverige om familjepolitiken. Folkpartiets ambition att vilja minska barngrupperna är också ett välkommet steg i rätt riktning. Kristdemokraterna har något tuffare krav på barngruppernas storlek, vi anser att småbarnsgrupperna bör ha ett maxtak på 12 barn och för de äldre barnen bör taket vara 15 barn."


Stödet för vår familjepolitik blir starkare och starkare. Att föräldrarna själva ska få bestämma om det som rör deras barn är ett krav som hörs från flera håll. Dagens föräldrar finner sig inte i att styras; valfrihet och rättvisa är en självklarhet. Dagens föräldrar kräver helt enkelt mer tid tillsammans med sina barn. Önskan att finnas där, att ta del av sina barns liv, att vara en närvarande förälder är stor.
Vi ska driva vår familjepolitik på gator och torg men också i samtalet med grannen, med föräldrar vi möter på lekplatsen i parken eller på öppna förskolan, ja överallt. Vi måste visa dagens föräldrar att det finns ett parti med en familjepolitik som kan erbjuda just valfrihet och rättvisa. Låt oss vara tydliga - vi vill skapa ett samhälle med trygga barn och närvarande föräldrar, ett samhälle där barnen får ta plats och barndomen får vara en viktig tid i livet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home