Thursday, September 14, 2006

Lägg ned integrationsindustrin !

I Sverige möts invandrare av likriktningsideal och omhändertagandementalitet. Olikheter ses som ett hot och inte som en tillgång. Det är hög tid att blicka bortom kollektivistiska lösningar och hitta nya vägar till bostad, arbete, trygghet och gemenskap för alla nya svenskar. Det säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund när han tillsammans med Caria Liljesand, kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg, på onsdagen presenterar en rapport med samlade kd-förslag för ökad integration och mångfald, i samband med ett besök på familjecentralen Stjärnan i Bergsjön i Göteborg.

I Sverige har vi skapat en integrationsindustri där alla nya svenskar ska stöpas efter samma mall. Invandrare ses som en homogen grupp med samma behov vad gäller utbildning, arbete och bostad. Kollektivistiska lösningar skapar hinder för nya svenskar att utvecklas till sin fulla potential. Därför menar vi att all politik för integration måste ta tillvara på olikheter och utgå från den enskilda människan. Alla människor har rätt till ett tryggt boende. Men idag växer många unga upp i en segregerad miljö som riskerar att permanenteras. Vi vill skapa mer varierade bostadsområden genom att göra det lättare för nya svenskar att äga sin egen bostad. Vi vill underlätta omvandlingar till bostadsrätt, ge offentliga lånegarantier till bostadsköp för ekonomiskt svaga hushåll och ge avdragsrätt för ungas bosparande.

Ett eget arbete är det bästa verktyget för integration och ger både lön och social gemenskap. Det är dags att ersätta socialdemokratisk bidragspolitik med en politik för arbete åt alla. Vi vill bland annat öppna upp arbetsförmedlaruppdraget för bemanningsföretag med olika profiler, förbättra valideringen av utländsk utbildning, och inrätta solidaritetsbanker i socialt utsatta områden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home