Friday, October 19, 2007

Skatteavdrag för hushållstjänster från 2007-07-01 -

Från och med den 1 juli i år går det att göra skatteavdrag för hushållstjänster på 50 %. Maxbeloppet är 100 000 kronor per år. För år 2007 är maxbeloppet 25 000 kr och högsta underlaget (arbetskostnaden) är 50 000 kr.

Detta kan du till exempel få skattereduktion för:
Städarbete, vård av kläder och matlagning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden, gräs och häckklippning samt snöskottning som utförs i nära anslutning till bostaden, barnpassning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden samt lämning och hämtning av barn vid förskola, skola, fritidsaktiviteter eller liknande, annan omsorg och tillsyn som en person behöver och som utförs i eller i nära anslutning till bostaden eller i samband med promenader, bankbesök, besök vid vårdcentraler eller likande enklare ärenden.

Detta kan du INTE får skattereduktion för:
Arbete som du fått försäkringsersättning för, arbete som stat, kommun eller landsting lämnat stöd för (till exempel arbete som utförs av den kommunala hemtjänsten), arbete som utförs av en person eller ett företag som är närstående, resor och material, sådana arbeten som utgör hälso- och sjukvård eller liknande, underhålls- och reparationsarbeten för till exempel hushållsmaskiner och TV-apparater, privatlärare, sotning och avloppsrening.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home