Monday, April 07, 2008

Alliansregeringen genomför en sund jobbpolitik

Jobben och kampen mot utanförskapet är alliansens huvudfråga. I valet 2006 stod över en miljon människor utanför arbetsmarknaden eller jobbade mindre än de skulle vilja. Resurserna gick till bidragssystem för att bekosta utanförskapet - istället för till reformer för jobb och kvalitet i välfärden.

Vi är nu på rätt väg -fler får jobb och utanförskapet minskar. Det finns samtidigt mycket kvar att göra för att Sverige ska vara ett land där alla människor kommer till sin rätt. Alliansens jobbpolitik vilar på tre ben; det ska löna sig bättre att arbeta, fler ska våga anställa och fler företag ska vilja starta, stanna och växa i Sverige. Alliansen sätter jobb och kvalitet i viktiga välfärdsverksamheter framför utbyggda bidragssystem.

Fler i arbete innebär inte bara att fler människor känner sig sedda och behövda, utan även att vi kan trygga välfärden. Samtidigt som ett jobb tryggar inkomsten för var och en bidrar det till att trygga välfärden för oss alla. Fler i arbete gör att vi kan satsa på skolan, rättväsendet och omsorgen av våra äldre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home