Saturday, December 13, 2008

Diakonia indoktrinerar svenska politiker mot Israel

Det verkar som om Diakonia, organiserar propagandaresor till Mellan­östern för inflytelserika politiker. Den information som sprids brister både i faktagrund och allsidighet. I de bindande Oslo-avtalen och i Färdplanen för Fred definieras bosättningarna som en förhandlingsfråga. De är alltså inte ”olagliga” som Diakonia påstår. Resolution 242 ger Israel rätt till delar av Västbanken för att upprätta nya ”säkra” gränser. Därför kan inte Diakonia ensidigt kalla hela Västbanken för ”palestinsk mark”.

Sharon stoppade utbyggnaden av nya bosättningar och utposter. Men palestinierna bröt omedelbart mot sina skyldigheter genom spektakulära terrororgier mot israeliska civila i intifadan. Human Rights Watch fördömde intifadan som ett Brott mot Mänskligheten redan 2002. I det läget är det orimligt att begära att Israel ensidigt ska montera ned alla försvar mot terrorn.

Bosättningarna i Gaza monterades ned 2005, men de dagliga raketattackerna mot Israel fortsätter därifrån. Det visar än en gång att det inte främst är bosättningarna som är det största hindret för fred, utan den palestinska terrorismen. Politikerna på Diakonias gruppresor får av naturliga skäl aldrig se hur dessa terrorgrupper arbetar, och vad deras blodiga ideologi leder till i verkligheten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home