Saturday, April 18, 2009

Kristdemokraterna först ut med sitt EU-valmanifest !

Kristdemokraterna var först ut bland de politiska partierna med att presentera vad partiet vill göra i europaparlamentet. Enligt en Sifo-undersökning som Rapport låtit göra den 14 april är det kristdemokraternas väljare som bäst känner till att det är EU-val den 7 juni. Hela 77 % av de tillfrågade kristdemokraterna visste det.

Anders Wijkman, europaparlamentariker för Kristdemokraterna fram till den 7 juni 2009 menar att vi nu har tre parallella kriser: finanskris, klimatkris och kris i ekosystemet. KD vill ha ett tryggt och enat Europa där alla medlemsstater gemensamt ansvarar för varandra. Klimatfrågan är dock vår tids ödesfråga.


Kristdemokraterna inriktar sig på åtta områden i sitt valmanifest: 1.) Partiet vill göra något åt klimathotet, bl.a. genom att införa en ny budgetpost som kallas klimatsäkerhet som man vill ska användas för särskilda insatser i utvecklingsländer. 2.) Vidare vill man rädda Östersjön genom att förbjuda fosfater i tvätt- och diskmedel för att stoppa utsläpp av fosfor. 3.) När det gäller den människohandel som partiet anser vara vår tids slavhandel vill man slå ett slag för att exporterna den svenska sexköpslagen. 4.) Kristdemokraterna vill ha en medmänsklig migrationspolitik.

5.) Partiet anser att ett friskt Europa mår bättre av ett system för livsmedelsmärkning och en minskning av införselkvoterna för alkohol. 6.) En hållbar ekonomisk tillväxt vill nås genom en europeisk finansinspektion. 7.) Kristdemokraterna vill att EU ska bli tydligare i världspolitiken genom att ges mer kapacitet att kunna agera civilt och militärt i konfliktsituationer. 8.) EU ska komma nära. Kristdemokraterna vill att Sverige inför euron och att EU bara ska ta sig an frågor som är för stora för de enskilda länderna.
Läs vidare - klicka här !

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home