Wednesday, August 25, 2010

Förskona oss från rödgrön sjukvårdspolitik

De rödgröna har gett besked om sin sjukvårdspolitik. Inte mycket nytt och deras trovärdighet är låg. Det säger Anders Andersson, kristdemokratisk riksdagsledamot i socialutskottet, i en kommentar till dagens sjukvårdspolitiska utspel från de rödgröna.

Under de tolv åren i regeringen åstadkom socialdemokraterna inte tillnärmelsevis så mycket som Alliansen, med Kristdemokraterna som ansvariga för hälso- och sjukvården, gjort under de senaste fyra åren. Vi arbetar för en köfri, säker, valfri och jämlik vård. Vi har bland annat mer än halverat vårdköerna, 244 nya vårdcentraler har öppnats, 105 nya apotekstillstånd har beviljats.

I brist på egna förslag har de rödgröna lånat mycket av det som är alliansens politik, om än omformulerad. De slår in öppna dörrar. Till detta lägger de sin traditionella stopp-politik som har bidragit till de långa köer och problem som vi hade att ta tag i efter förra valet.

Landstingen i Västernorrland, Gävleborg och Dalarna är tre exempel där socialdemokraterna har styrt i mer än femtio år. Resultaten förskräcker. Låt oss förskonas från att deras politik ska drabba hela landet!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home