Monday, September 06, 2010

Kristdemokraterna Gävleborg - Lennart Sjögren till Riksdagen

Förändring för ökad rättvisa och trygghet!
Vi kämpar för allas rätt att få bestämmama över sin egen vardag. Vi tror att människor och familjer förmår att ta ansvar. Vi står för en familjepolitik som ser till att barn kan växa upp i trygghet. Vi vill göra föräldraförsäkringen mer flexibel, så att fler familjer själva skall kunna bestämma över sin egen vardag. Det behövs mer valfrihet och enklare regler för alla.

Fler företag ger nya jobb och mer välfärd
Vi vill ge bättre förutsättningar för hållbar utveckling. Arbetslösheten kan bara bekämpas med hjälp av fler och växande företag. Då krävs ett bättre företagsklimat. Vi vill göra det lättare för människor som kommer till Sverige att arbeta. Vi vill sänka skatten för pensionärerna.

Alla ska kunna vara trygga
Den dag du behöver hjälp, stöd eller vård så ska samhället finnas där. I ett mänskligare Gävleborg har människor större möjlighet att bestämma själva, inom såväl sjukvården som äldreomsorgen. Ingen ska behöva gå och vänta i ovisshet på behandling. Vi har halverat vårdköerna, men vi nöjer oss inte förrän de är helt borta.


En hållbar miljö
Miljöfrågan är utan tvekan vår tids största fråga. Den rör alla och kommer att påverka generationer framåt. Utsläppen måste minska. Ren energi, som vindkraft måste utvecklas. Vi behöver ökad satsning på kollektivtrafik och det behövs dubbelspår på hela Oskustbanan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home