Monday, May 08, 2006

Gävleborgs kommuner bakåt i stort i Svenskt Näringslivs ranking

De flesta av Gävleborgs kommuner fortsätter att tappa i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i våra kommuner. Sandviken tappar 54 placeringar, Söderhamn 50 och Gävle 15 för att nämna några. Vi har stora problem med för hög arbetslöshet och för få växande företag. En ljuspunkt är dock Ovanåker, som har ett starkt kristdemokratiskt inflytande, har förbättrat sig 29 placeringar sedan förra mätningen. Det säger Ragnwi Marcelind, riksdagsledamot och Lennart Sjögren, oppositionsråd i Gävle i ett pressmeddelande den 8 maj för kristdemokraterna, med anledning av Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat i Sveriges kommuner.

För sjätte året i rad genomför Svensk Näringsliv sin ranking. Det är oroande att se listan över Gävleborgs kommuner som samtliga, med två undantag, ligger på den sista halvan av listan. Medan många kommuner i de norra delarna av Sverige har förbättrat företagsklimatet och stärkt sina positioner har många av våra kommuner i Gävleborg gjort tvärtom. Företagsklimatet är viktigt. Gävleborg behöver fler som vågar starta nya företag och fler företag som vågar växa. Ett bra företagsklimat är en viktig förutsättning för att få ner den höga arbetslösheten i länet. En undersökning visar också på att ett gott företagsklimat och förtroende för demokratin går hand i hand. Satsningar på bättre förutsättningar för företagen kommer också alla kommunmedborgare till del.

Vi Kristdemokrater har i vår budget åtskilliga satsningar för att förbättra företagsklimatet i Sverige som minskat regelkrångel, sänkt arbetsgivaravgift och så vidare. Nu måste även de styrande i våra kommuner inse vikten av satsningar på företagsklimatet och göra de förändringar som är nödvändiga, säger Ragnwi

0 Comments:

Post a Comment

<< Home