Tuesday, November 06, 2007

Ska det finnas en åldersgräns för att ha det bra?

Många äldre tvingas klara sig på egen hand, fast de skulle känna sig tryggare på ett serviceboende. Därför har vi infört ett investeringsstöd så fler äldreboende kan byggas i din kommun. Läs mer på ...
http://www.schystare.se/

Äldre och folkhälsominister Maria Larsson (KD) skriver: "Jag vill att man ska känna sig trygg med att åldras i Sverige. Därför har vi infört ett investeringsstöd till kommunerna för att stimulera byggandet av äldrebostäder."

Vi har infört ett nytt inversteringsstöd på en halv miljard kronor per år under de kommande fyra åren för att fler äldreboenden ska byggas. 1,35 miljarder kronor satsas årligen under fyra år för att förbättra kvalitén inom äldreomsorgen. Det handlar exempelvis om bättre tillgång till läkare och demensvård, förbyggande hälsoarbete och ett socialt innehåll för att skapa en meningsfull vardag.

Vi Kristdemokrater vill inför en värdighetsgaranti, som ska tydliggöra vad äldreomsorgen ska erbjuda och vad äldre och deras anhöriga kan förvänta sig när de behöver vård och omsorg. Särskild hänsyn tas till de mest utsatta som inte själva kan göra sina röster hörda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home