Saturday, June 28, 2008

Kristdemokraterna/ Alliansregeringen goda ekonomiska hushållning ger mer pengar till och förbättrar levnadsvillkoren för de äldre

Alliansregeringen med äldreminister Maria Larsson i spetsen genomför nu ett ambitiöst reformprogram för den äldre befolkningen och det handlar om fler förbättringar än vad som genomförts på många år. Två miljarder satsar Alliansregeringen på nya äldreboenden och till kvalitets- och metodutveckling. Projekt startas även för att förbättra äldreomsorgen och rehabiliteringen. Det handlar även om att genomföra en bättre demensvård och ge de äldre bättre mat. Många kommuner anställer nu dietister, för att förbättra de äldres kost. Regeringen satsar totalt åtta miljarder extra på äldreomsorgen under mandatperioden. Här ingår även frittval-reformen. De äldre måste själva få välja var dom skall bo, vilka hemtjänstuppgifter som skall göras etc. Stockholm inför fritt val inom äldreomsorgen från den 1 juli. Alliansregeringen kommer även att se över kvalitén på äldreboendena. Att äldre människor vansköts är en skandal och dålig mat gör inte saken bättre.

Kristdemokraterna har drivit en värdighetsgaranti inom äldreomsorgen. Detta hade inte varit möjligt utan aktiva kristdemokrater i regeringen. Kristdemokraterna vill även höja pensionerna för dom som har de lägsta pensionsnivåerna. Från slutet av 2006 till slutet av 2011 kommer Alliansregeringen att minska statsskulden med 660 miljarder kronor, vilket halverar den totala statsskulden. Det visar att regeringen bedrivit en ansvarsfull finanspolitik. Arbetslinjen har gjort att mer kapital kommit in till statskassan och det frigör nu mer pengar till skola, vård och omsorg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home