Saturday, June 21, 2008

Kristdemokratisk politik är helt unik

Kristdemokratisk politik är helt unik. Vi står för en människosyn, där ”alla” människor är lika mycket värda. Vi är ett parti med medkänsla och värme. Alla människor har rätt till utveckling och ingen får hållas tillbaka. Kristdemokraterna betonar de mjuka och etiska värdena som är så viktiga för en god samhällsutveckling. Vi ser människor som tillgångar inte som kostnader. Partiet lyfter också starkt fram miljöfrågorna, där förvaltarskapstanken är central. Kristdemokraterna är det borgerliga miljöpartiet. Klimatfrågan är en ödesfråga för mänskligheten. Skall vi komma tillrätta med klimatfrågan behövs det en tilltro till människor och en förmåga till samarbete både nationellt, inom EU och Globalt.

Kristdemokraterna är ett arbetarparti med en stark och tydlig socialpolitik. Vi står på de människors sida som inte kan eller har förmågan att göra sin röst hörd. Vi kämpar för ett rättvist fördelningssystem. Vi tillåter de funktionshindrade och våra invandrare att få utrymme. Vi vill utveckla våran redan höga trovärdighet inom vård och omsorg och vi vill arbeta för att människor skall få ihop arbete, familj och ledighet på bästa möjliga sätt. Trygghet för familjer, barn och äldre i framtiden. Vår politik förbättrar både små och stora vardagssituationer för enskilda människor.

Vi står för en en sund och stark marknadsekonomi, där våra viktiga värderingsfrågor skall genomsyra politiken, t.ex. ”en god personalpolitik” och ”den goda arbetsplatsen”. Vi vill profilera oss som småföretagarnas parti och kämpa för att fler företag etablerar sig på orter runt om i Sverige. Vi tror på tillväxt och sätter arbetslinjen i första rummet, men det får inte ske på bekostnad av att arbetslösa och sjuka drabbas på ett orättvist sätt. Vi skall kämpa för att rehabilitera och sätta människor i arbete. Arbete skapar tillväxt som sedan ger oss medel till en bra skola, en vård och en omsorg som vi kan vara stolta över. Kristdemokraterna är ett parti som bryr sig, som ser människan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home