Saturday, November 08, 2008

Kristdemokratisk Politik

Ett Schyst Sverige med valfrihet
Det är en självklarhet för människor att få bestämma över sitt eget liv. Därför är det helt rimligt att de gamla själva skall få bestämma vem som skall hjälpa dem och vad de skall göra inom t.ex. hemtjänsten. Kristdemokraterna vill att alla äldre ska känna sig trygga i vetskapen om att man får den vård, omsorg och det stöd man behöver. Och att man själv får vara med och utforma den utefter egen förmågan. Det är mycket viktigt både för den äldre och anhöriga. Kristdemokraterna vill införa en värdighetsgaranti som garanterar detta. Vi kommer att fortsätta arbeta för ett Sverige som ska vara ett land värt att åldras i, ett schyst Sverige.

Inga vårdköer.
Ingen ska behöva vänta på att få vård utan alla människor ska kunna få rätt vård i rätt tid. Som patient ska du känna dig trygg i vetskapen om att du snabbt får bra vård när du behöver det. Därför gläds jag över Kristdemokraternas och regeringens satsningar på att korta landets vårdköer och få till stånd en väl fungerande vårdgaranti, som garanterar oss vård i god tid och ökar tryggheten i samhället.

Höjda pensioner för de sämst ställda
Alla människor ska kunna leva på sin inkomst. Tyvärr finns det många äldre, framförallt kvinnor som arbetat hårt i hemmet, familjeföretaget eller på gården, men aldrig haft en egen inkomst från ett arbete, som har en mycket låg pension. Just dessa kvinnor lyfter nu Kristdemokraterna och Alliansregeringen ekonomiskt. Den 1 januari får de pensionärer som har det allra mest knapert sammantaget ca 500 kronor mer och det varje månad. Vi kristdemokrater tycker att detta är på tiden! Vi kommer dock att fortsätta arbeta för att Sveriges pensionärer ska kunna få det ännu bättre. 90 procent av pensionärerna får del av den skattesänkning som regeringen nu genomför och inkomstpensionerna räknas också upp mer än tidigare år. Men vi Kristdemokrater är inte nöjda än. Därför kommer vi även i det fortsatta regeringsarbete driva frågan om ytterligare skattesänkningar för pensionärerna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home