Monday, December 22, 2008

Raketregn över Israel

Sedan Israel drog sig tillbaka från Gaza har terrororganisationer i Gaza avfyrat över 8200 raketer och granater mot israeliska civila mål. Kassamraketer skjuter sönder Sderot och samhällena runt omkring Gazaområdet. Hamas är den styrande kraften i Gaza och är därför det parti som måste hållas ansvarigt för de ständiga raketanfallen. Hamas har försökt sälja uppfattningen till västvärlden att dessa attacker skulle vara legitima, men attacker mot civila mål kan aldrig accepteras.

Tyvärr har många politiker och organisationer för mänskliga rättigheter köpt Hamas propaganda, att allt staten Israels gör är fel. Genom att godta Hamas version av vad som sker och aktivt stödja denna organisation bryter dessa försvarare av mänskliga rättigheter mot de rättigheterna de menar sig försvara och beskydda. Det måste bli fred i Mellanöstern, men det kan aldrig bli fred om inte terrororganisationerna tar tillbaka sitt krav på att utplåna staten Israel. Fred kräver vilja till fred från båda parterna i en konflikt.

Den israeliska operationen mot Gaza som startade under julhelgen kom som en följd av Hamas vägran att förnya den ömtåliga vapenvilan som upphörde den 19 december och som följdes av ett raketregn över de israeliska städerna Sderot, Ashkelon, Netivot och omgivande områden. Enbart på julaftonen avfyrades omkring 80 raketer mot israeliska civila mål. Sedan den israeliska operationen började har omkring 250 raketer skjutits mot Israel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home