Saturday, February 28, 2009

Förslaget om könsneutrala äktenskap borde aldrig drivas igenom

Moderaternas, Centerpartiets och Folkpartiets vilja att driva igenom förslaget om könsneutrala äktenskap är inte rätt väg för vårt land Sverige. Istället borde regeringen ändra sig och välja Kristdemokraternas mycket bra civilrättsliga förslag - en civilrättslig samlevnadsbalk, en Giftermålsbalk. Den innebär att begreppet äktenskap utgår ur lagstiftningen och att vigselrätten för religiösa samfund upphör. I stället får både par av olika och av samma kön rätt att gifta sig genom registrering hos en myndighet.

Sedan kan vi i våra kyrkor och samfund sanktionera den juridiska registreringen rent teologiskt, genom ett kyrkbröllop. Trots att det könsneutrala förslaget ännu ej är ett slutligt beslut har M+C+FP:s förslag redan skapat stora sprickor inom Svenska Kyrkan. För några veckor sedan föreslog 9 biskopar att kyrkan borde lämna ifrån sig vigselrätten. Huvudargumentet är att staten inte skall lägga sig i kyrkans arbete och staten skall inte tvinga präster i Svenska kyrkan att viga homosexuella par. Staten skildes från kyrkan för många år sedan. Därför borde vi idag göra allt vi kan för att minimera statens påverkan på Frikyrkan, där även Svenska Kyrkan idag ingår.

Frågan man kan ställa sig är Om Kristdemokraterna inte borde lämna regeringen och inta en vågmästarroll och på så sätt blockera den föreslagna könsneutrala äktenskapslagen. Personligen vill jag göra allt som är möjligt för att bibehålla vår nuvarande Alliansregering, men när jag tänker på hur framförallt vår statsminister hanterat förslaget om könsneutrala äktenskap blir man riktigt ledsen. Varför har han inte lyssnat på Kristdemokraterna i denna fråga. Det hade varit det klart bästa för vårt land.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home