Saturday, February 21, 2009

Kristdemokraterna vässar klorna inför de kommande valen

Kärnkraften är verkligen ett val på gott och ont. Vi måste lösa säkerhetsfrågorna och slutförvaringsproblematiken, men att göra som Mona Sahlin och stoppa huvudet i sanden och tro att näringslivet enbart skall klara sig på två ben, vatten- och vindkraft är ansvarslöst. Vår industri behöver ett tredje ben och vi behöver det under en längre tid framöver. Därför är Kristdemokraternas och Göran Hägglunds offensiv när det gäller att gå i bräschen för Alliansregeringens nya linje med fortsatt kärnkraft och samtidigt satsa på förnyelsebar energi ett gott tecken inför de kommande valen.
Just nu pågår ett omfattande arbete inom KD för att profilera partiet inför det kommande EU-valet och senare riksdagsvalet 2010. KD vill även driva Alliansen i rätt riktning och detta är en nödvändig strategi. Om inte vår statsminister lämnar utrymme för de tre mindre partierna i Alliansregeringen och låter moderatpolitiken få för stort genomslag i regeringen kan han samtidigt vinka farväl till regeringsmakten efter valet 2010. Både Folkpartiet och Kristdemokraterna står traditionellt för en ansvarsfull socialpolitik och även centern ser den "lilla" människan. En Alliansregeringen med en tydligare rättvisepolitik som t.ex. inte jagar sjuka och arbetslösa istället för att hjälpa dem och ge dem rätta verktyg för att komma vidare kommer att ha möjlighet att sitta kvar vid makten 2010.

Vi behöver en förbättrad och tryggare a-kassa. Vi behöver se över LAS, lagen om anställningsskydd. Det danska flexicuritysystemet är en bra förebild. Den högre statsskatten för våra pensionärer måste avskaffas och det med det snaraste. Pension är inarbetad lön. Värdighetsgarantin får inte bli ett tomt löfte. Garantin måste få kosta pengar för att höja livskvalitén för de äldre. När det gäller fastighetsskatten måste upphovsräntan på gamla reavinster avskaffas liksom den skyhöga skatten på obebyggda tomter.

Sverige måste få ett försvar som är värt namnet. Hyresrätten är en boendeform som måste stärkas. I EU-valet bör vi Kristdemokrater tydligt betona kärnkraften i Europa för klimatets och välfärdens skull. Det gigantiska jorbruksstödet bör avskaffas inom EU. Den svenska regeringen bör fortsätta stödet till miljöbilar och inte avskaffa det i juli som beslutat och Kristdemokraterna måste även kämpa för ett höjt vårdnadsbidrag - ett fördubblat bidrag till 6 000 kr/ månaden för att sätta fart på reformen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home