Sunday, February 22, 2009

Nu rustas det för valrörelse inom Kristdemokraterna inför EU-valet den 7 juni

Nu rustas det för fullt inför valrörelsen inom Kristdemokraterna. Jens Davidsson, kristdemokraternas valledare i europaparlamentet, framhåller vikten av att mobilisera partiorganisationen. Kristdemokraterna kommer att satsa på att nå stora delar av Sveriges hushåll med utskick, men det är också viktigt att lokala och regionala företrädare är aktiva i valrörelsen. Just den personliga kontakten är oerhörd viktig, när det gäller att mobilisera folk i en valrörelse.

Mellan den 4:e och den 7 juni väljer invånare i EU:s 27 medlemsländer 785 ledamöter till europaparlamentet för en mandatperiod på fem år. Att valet inte hålls på samma dag i hela unionen beror på att medlemsländerna har olika bestämmelser om på vilken veckodag val kan hållas. Sverige ska utse 18 ledamöter den 7 juni. Eftersom valdeltagandet det senaste valet år 2004 var 37,9 % måste vi göra allt vi kan för att aktivera våra väljare att rösta i EU-valet. Kristdemokraterna kommer att ha en nationell valupptakt i Stockholm på europadagen den 9 maj. Det kommer även att vara valupptakter i flera större städer som t.ex. Göteborg, Jönköping och Örebro.

I Gävle får vi troligen besök av två av Kristdemokraternas toppkandidater inför Europaparlamentvalet den 7 juni; Ella Bohlin och Sofia Modig. Hoppas vi kan få till några offentliga samlingar och även ett offenligt besök på Högskolan i Gävle.

1 Comments:

At 11:18 AM, Blogger Anette said...

Håller med,
att den personliga kontakten är mycket viktig.
Jag tror att många av hushållsutskicken slängs i soporna (återvinningen) utan att bli lästa.

Jag ser framemot att få möta väljarna tex i valstugan på torget.

 

Post a Comment

<< Home