Thursday, February 04, 2010

Kristdemokratiska förbättringar för landets pensionärer

Från den 1 januari 2010 har drygt 370 000 garantipensionärer fått del av en skattesänkning på hela 3,5 miljarder kronor. För en ensamstående pensionär blir skattesänkningen mellan 1 000 och 1 200 kronor per år. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst blir skattesänkningen mellan 1 700 – 2 000 kronor per år. Den senaste skattesänkningen skall man se som en del i ett omfattande program för förbättringar för pensionärerna, vilket drivits igenom av Kristdemokraterna.

Sammanfattningsvis handlar det om en rad olika reformer; höjt äldre-försörjningsstöd, särskilt bostadstillägg till pensionärer, extra stort jobbskatteavdrag för personer över 65 år, höjt bostadskostnadsgräns för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd, fritt val inom äldreomsorgen, förbättrat anhörigstöd, tandvårdsreformen och slopad statlig fastighetsskatt.

Kristdemokraternas arbete för att förbättra för våra pensionärer slutar inte med detta. Vi vill även i fortsättningen kämpa för att sänka skatten för våra pensionärer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home