Sunday, August 29, 2010

Kristdemokraterna i Landstinget Gävleborg Valmanifest 3

"Hela sjukvården" - När du är sjuk ska du få snabb vård och ett bra bemötande! Alliansregeringens vårdvalssystem ger mer makt till patienterna. Alla kan nu välja hälsocentral och få en fast läkarkontakt. Är du inte nöjd har du rätt att få träffa en annan läkare för ny bedömning och du har även rätt att läsa din egen journal. Vi föreslår en egen hälsodagbok på nätet som bara patienten själv kommer åt, där alla uppgifter om läkartider, behandlingar, läkemedel, provsvar etc. är samlade.

Vi vill ha kvar våra tre sjukhus i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle. Utvecklinggn av vården i Gävleborg måste innebära att vården i alla delar av länet utvecklas och inte avvecklas. Antalet vårdplatser skall vara anpassade till behovet. Vården av äldre multisjuka ska samordnas med kommunerna och äldreteamens läkare måste prioritera hembesök. De ideella organisationerna och de privata aktörerna är viktiga komplement till den egna vården. Klicka här för att läsa vidare ...
och missa inte att rösta på våra toppkandidater Erika Cyrillus-Gävle, Ingemar Kalén - Hofors och Elisabeth Bjurbo - Gävle.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home