Monday, September 06, 2010

Kristdemokraterna Landstinget Gävleborg - Ingemar Kalén, Landstingsråd

Hälsa och trygghet för hela livet
Vi Kristdemokrater arbetar för en trygg medmänsklig och gemensamt finansierad sjukvård. Alla ska kunna välja rådgivare och få vård i tid! Vi utgår från människors egen förmåga att ta ansvar för sin hälsa. Därför vill vi satsa på förebyggande vård för att undvika såväl psykisk som fysisk ohälsa senare i livet.
Vårplatser utifrån behov Vi värnar vården vid sjukhuset i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle. Antalet vårdplatser skall anpassas till dagens behov. Närvårdsplatser skall samordnas med kommunerna. Privata aktörer och ideella organisationer är viktiga samarbetspartners. Sjukvården måste få förutsättningar att klara vårdgarantin och ge en säker vård.

Förebygga sjukdom och ohälsa
Vi bör bli bättre på att tidigt upptäcka när barn och unga mår dåligt. Därför skall det finnas familjecentraler, föräldrautbildning och ungdomsmottagningar i varje kommun.


Människolivets okränkbarhet
Alla människor har lika värde och varje människa har ett unikt värde. För att slå vakt om människolivets okränkbarhet måste den specialiserade äldresjukvården återupprättas och psykiatrin förbättras. Vi arbetar för en god vård vid livets slut, med gott bemötande och bra omhändertagnade och tillgång till hospiceplatser. Vår politik gör inte skillnad på människor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home