Monday, September 06, 2010

Kristdemokraterna Gävle Kommun - Lili André, Josefina Karlberg, Lennart Sjögren och Lennart Ahlenius

Ett Gävle med trygghet och framtidstro
I ett mänskligare Gävle måste barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen komma först. Det klarar vi bäst genom att hålla ordning på kommunens ekonomi. Vi vill öka tryggheten och ge familjer mer att säga till om. Vi vill bygga fler trygghetsbostäder och låta äldre välja boende och vem som hjälper till hemma. Vi vill satsa på friskvård för de äldre, god omvårdnad och ökad valfrihet.

Fler företag ger fler jobb
Vi vill öka förutsättningarna till fler jobb genom att skapa en attraktiv kommun för företagare och näringsliv. Vi behöver ett bättre företagsklimat för att företagen skall växa och fler företagare skall våga satsa.

Barn och skola i fokus
För att ge föräldrar mer tid med barnen, vill vi införa ett vårdnadsbidrag på minst 6 000 kr/månad. Vi vill skapa familjecentraler i varje del av kommunen. Vi vill prioritera barnens läs- och skrivinlärning och kräver förbättrad arbetsro i skolorna. Barn behöver både manliga och kvinnliga förebilder. Därför vill vi ha fler män i den kommunala förskolan.

Trygghet på gator och torg
Oavsett hur gammal du är eller hur mycket klockan är, ska du kunna gå över Stortorget utan att behöva vara rädd. Vi vill ha fler synliga poliser och ökad satsning på brottsförebyggande insatser. Vi vill premiera civilkurage!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home