Monday, January 30, 2006

Kommun- och landstingsdagarna i Stockholm

Kommun och landstingsdagarna i Stockholm den 27-28 jan 2006 gav verkligen mersmak. Skulle svenska folket känna till Kristdemokraternas politik skulle röstunderlaget öka enormt. Den politik som presenterades där "ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter" höll så hög kvalité att något drastiskt måste göras för att vanligt folk skall få ta del av detta. Alf Svenssons tal under den sista dagen var lysande. Han betonade att människovärdet måste sättas före penningvärdet och det håller man ju verkligen med om. Du som läser detta uppmanar jag att läsa Kristdemokraternas Principprogram. Där finner du en god sammanfattning av vad Kristdemokraterna står för. Under länken till höger i min blog kan du gå in på Kristdemokrat-länkar och undersöka vår politik närmare.

Alla tal och seminarier visade klart och tydligt att den nuvarande regeringen misslyckats med sin politik på i stort sett "alla" områden. Hur detta kan få fortgå är ett stort frågetecken. Ta t.ex. skolpolitiken. Svenska grundskole- och gymnasieelever har under de sista 10 åren försämrat sina studieresultat år från år. Matematiken har försämrats en hel årskurs under 10 år. Många klarar inte sin grundskola och lyckas inte få godkänt i basämnena svenska, matematik och engelska. På gymnasieskolan yrkesinriktade linjer lyckas bara ca 73 % fullborda sina gymnasiestudier. Dom som klarar sig har i många fall alldeles för lite grundkunskaper för att klara av att läsa en universitetsutbildning. De som misslyckas i gymnasieskolans yrkesinriktade linjer ca 27 % får mycket svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Är detta acceptabelt? Socialdemokraterna borde skämmas över sin skolpolitik. Antalet obehöriga lärare har ökat med ca 40 % under 10 år, etc. etc. Detta pågår i Socialdemokraternas Sverige.

Man kan räkna upp område efter område, men det skall jag inte göra här. Nu gäller det dig som läser denna artikel. Ta reda på vad Kristdemokraterna står för och du skall bli förvånad över och upptäcka Sveriges bästa politiska parti som i sanning vill förändra vårt land till ett bättre land att leva i.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home