Saturday, May 27, 2006

Sanningsenlig eller inte är frågan?

LO driver just nu en intensiv valkampanj med stora annonser och affischer runt om i Sverige. Ofta handlar budskapet om att den borgerliga Alliansen vill försämra det för dom sämst ställda. Citat: "Borgarna kallar sjuka för smitare och vill minska både a-kassa och sjukersättning." Sedan följs ofta dessa vinklade påståenden med orden: "Jag har inte råd med en borgerlig regering".

Frågan är nu om det ligger något i detta eller inte? I Bankeryd tog visserligen beslut om vissa försämringar i bl.a. a-kassan, men dessa förslag togs sedan tillbaka, men själva poängen missade Socialdemokraterna helt, nämnligen den att det skall löna sig att arbeta framför att gå på bidrag. Kristdemokratisk politik vill inte försämra för dom sämst ställda i landet. Istället kommer låginkomsttagarna att totalt få klart förbättrade ekonomiska förutsättningar med Kristdemokratisk politik.

Låginkomsttagarna kommer att få sänkt skatt på sina inkomster och de kommer att tjäna på avskaffad fastighetsskatt, vilket även gäller hyresgäster och bostadsrättsägare. Till detta tillkommer barndagar och kommunalt vårdnadsbidrag för barnfamiljerna. Här kan man istället tala om att man inte har råd med en Socialdemokratisk regering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home