Saturday, September 16, 2006

Alliansen överens - detta är vad vi vill !

Fler i arbete. Över en miljon människor står utanför arbetsmarknaden. Vi vill genomföra ett konkret program för fler jobb i hela Sverige. Vi sänker skatterna för vanliga löntagare och gör det enklare och billigare att anställa. Vi behöver fler företag i tjänstesektorn och fler kvinnliga företagare. Särskilda satsningar görs för att bryta utanförskapet bland unga och invandrare.

Kunskap i centrum. Alla barn ska lära sig läsa, skriva och räkna med utgångspunkt i sina egna förutsättningar. Betyg ger möjlighet till utvärdering och uppföljning i tid. Alla ska få stöd att nå kunskapsmålen och skolan ska präglas av kunskap och arbetsro. Lärarnas roll stärks genom mer resurser och tydligare uppgifter.

Hållbar utveckling. Vi tar ansvar för miljön. Utsläppen i luften ska minska rejält. Östersjön och Västerhavet ska bli rena. Miljöteknik ger fler jobb.

Trygg och tillgänglig vård. Mångfalden av vårdgivare ska öka och personalens engagemang uppmuntras. Patienten ska vara i centrum genom ökad valfrihet, en verklig vårdgaranti och bättre uppföljning av kvaliteten i vården. De som har stort behov av vård ska få hjälp att hitta rätt i vården genom en personlig kontaktperson. En värdighetsgaranti införs i äldreomsorgen.

Ökad trygghet - färre brott. Att bekämpa vardagsbrotten - stölder, rån och misshandel - ska prioriteras. Unga ska mötas av tidiga och tydliga insatser. Rättstryggheten för kvinnor och barn skärps. Sverige ska kraftsamla mot grova brott och se till att polis och rättsväsende får resurser och rätt verktyg. Polisen ska finnas tillgänglig i hela Sverige, även efter kontorstid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home