Wednesday, February 07, 2007

Kristdemokraterna 2007 - 2010

Kristdemokraterna jobbade inför valet för att uppfattas som socialt engagerade och därmed stå på de svagas sida. Att sedan bara 17 % i praktiken uppfattar detta visar på brister i kommunikationen till väljarna. Partiets hjärtefrågor med familjen, de äldres rättigheter och företagarnas villkor står fortsatt i fokus, men morgondagens stora frågor bland annat miljö, jämställdhet och integration måste utvecklas inom partiet. Kristdemokraterna måste även visa att dom står för en stark socialpolitik. Inte minst när nu andelen LO-medlemmar som röstar på Kristdemokraterna minskar kraftigt.

Skolan, äldreomsorgen och sysselsättningen är mycket viktiga områden, javisst, men socialpolitiken måste som sagt lyftas fram och det mycket kraftigt. Vi Kristdemokrater måste stå på de svagas sida – på deras sida som inte förmår göra sin röst hörd. Kristdemokraterna har 21 % potentiella väljare vilket lovar gott inför framtiden, men vi måste också ta hänsyn till partiets kärnväljare. Där är familjepolitiken, äldre- och sjukvården de viktigaste frågorna, men även de känsliga etiska frågorna. Den nu kommande propositionen kring abortturism är en fråga som berör denna grupp. Regelbundna kyrkobesökare nämns t.ex. som en särskild grupp där kristdemokraterna fick 32 % av rösterna.

Kristdemokraterna är definitivt inget bakåtsträvande parti och vi är inte emot individens frihet, men det betyder inte att vi måste vara för abort och för äktenskap för homosexuella. Jag hoppas personligt att människor i allmänhet upptäcker att vi Kristdemokrater aldrig vill fördöma eller diskriminera människor. Vi är för alla människors lika värde och för livets okränkbarhet. Kristdemokratin är ett parti med en mycket genomtänkt ideologi. I det s.k. "Principprogrammet" kan man tydligt se att vår politik väl täcker de politiska frågorna som gäller Sverige. Nu handlar det om att betona rätt saker under mandatperioden 2007 - 2010 så inte Kristdemokratin och de övriga småpartierna marginaliseras i Alliansregeringens politik.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home