Sunday, March 22, 2009

AMF Vd beviljas 104 miljoner i lön och bonus för 10 års tjänst

Ja, nu har det hänt igen – löne- och bonusskandalerna fortsätter. AMF:s vd Christer Elmehagen har av pensionsjätten fått avsatt 62 miljoner kronor, varav 13,5 miljoner för skatt till Elmehagens pension. Utöver det har han fått 42 miljoner i lön ( 2008 - lön, rörlig ersättning och förmåner för 5,2 miljoner). Sammanlagt en beviljad liten nätt summa på 104 miljoner för 10 års tjänst???

I styrelsen som beviljat detta sitter fackets egen ordförande Wanja Lundby-Wedin. Att detta kommer att skada AMF Pensions varumärke och Socialdemokraterna är uppenbart. Missa inte att titta på Videolänk 1 och Videolänk 2. .

Nu vill Vd Christer Elmehagen 090325 betala tillbaka delar av sin jättelika pension. Han försvarar sig med att han trodde att han följde reglerna och gjorde rätt, men tyvärr är det oerhört svårt att försvara en pension på totalt 10,4 miljoner svenska kronor per år under 10 år. Ingen människa kan förtjäna dessa summor. Det måste bli ett stopp för dessa orimliga löne- och bonussystem och det snabbt !!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home