Friday, May 29, 2009

EU valet - Kryssa på Alf Svensson !


Alf Svensson var Kristdemokraternas partiledare i 31 år. Under åren 1991 - 1994 var han bistånds och människorättsminister samt biträdande utrikesminister. För tre år sedan fick Alf Svensson ta emot den finaste utmärkelsen en svensk medborgare kan få av kung Carl XVI Gustaf, denna fick han för sina insatser i svenskt samhällsliv.

"Du och jag behöver EU och EU behöver Sverige. Vårt Europa låg slaget i ruiner efter två fasansfulla världskrig. Tre kristdemokratiska statsmän - Robert Schuman, Konrad Adenauer och Alcide De Gasperi - beslutade att bygga ett nytt Europa. Förlåtelse och försoning, samförstånd och öppenhet - kristet etiska värderingar skulle nu gälla. Vi lever i en allt mer gränslös värld. Vill vi värna klimatet och våra livsbetingelser måste vi göra det tillsammans. Ska vi kunna ta oss ur ekonomisk oro krävs det också gemensamma tag över nationsgränser. Om EU inte hade funnits hade vi behövt uppfinna EU - för att möta kommande utmaningar och för att kunna bry oss om våra barn och barnbarns framtid. Låt oss tillsammans skapa ett tryggare Europa, en kontinent som i alla sammanhang prioriterar respekten för mänskliga fri- och rättigheter och respekten för människovärdet."

Alf Svensson

Trygga familjer är en vinst för Europa! Barn och ungdomar har rätt till en etik som gör livet lättare att leva. Beslut ska fattas så nära människor som möjligt. Men en del frågor är så stora att de måste beslutas över nationsgränserna. Fri rörlighet över gränser för varor, tjänster, kapital och personer. Men större resurser för att stoppa internationell brottslighet, människohandel, narkotikasmuggling och terrorism. Till Alf Svensson EU hemsida.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home