Friday, July 03, 2009

Gapet mellan pensionärernas och löntagarnas levnadsstandard har blivit för stort!

Det är fortfarande mer än ett år kvar till nästa val. Kristdemokraternas möjligheter att leva vidare, som ett självständigt riksdagsparti med bibehållen ideologi kommer att förbättras avsevärt om KD från och med nu för en politik som svenska ålders- och förtidspensionärer – omkring 30 procent av väljarna – kan stödja. Pensionärernas levnadsstandard beror på hur resurser fördelas mellan pensionärerna och övriga grupper i det svenska samhället. Den pensionärsfientliga politiken under åren 1992-2009 har gjort att genomsnittspensionären gått miste om en standardhöjning i storleksordningen 50 procent.

Under Kristdemokraternas riksting i Västerås gjorde jag därför allt för att motioner gällande förbättrade levnadsvillkor för våra pensionärer skulle röstas igenom och bli Kristdemokratisk politik inför hösten. Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund deklarerade också öppet i sitt inledningsanförande under Rikstinget att pensionärerna står på tur inför kommande reformer, men tyvärr medger inte det ekonomiska läget att detta blir en politisk verklighet den närmaste tiden. Hoppas dock att finanskrisen snart vänder och vi sakta kan gå mot bättre tider. Om pensionärerna skattevillkor skulle läggas på samma nivå som löntagarna i nuläget skulle det kosta staten ca. 20-30 000 miljoner så det är inga småpengar vi talar om.

1 Comments:

At 3:06 PM, Blogger Anette said...

I Almedalstalet tog Hägglund upp att kd har pensionerna högt på sin lista! Så vi får verkligen hoppas att finanserna bättras så vi kan infria löftet.

 

Post a Comment

<< Home