Friday, June 02, 2006

Cyniskt att sänka A-kassan

Den 2 juni läste jag idag en debattartikel i tidningen Kristdemokraten med rubriken "Cyniskt att sänka A-kassan". Jag kan bara säga äntligen en Kristdemokrat som vågar ta bladet från munnen. Själv har jag varit fackligt aktiv sedan 1994 och läst Socialdemokratisk press regelbundet. Alliansens beslut i Bankeryd att sänka A-kassan till 65 % var mycket olyckligt, att man sedan tog tillbaka detta gör inte saken så mycket bättre. Här har vi Kristdemokrater och Alliansen spelat regeringen i händerna. Sådana fadäser kan man inte göra i en valrörelse.

Vår Kristdemokratiska socialpolitik som är av hög klass måste tydligt fram i valrörelsen. Vi har en sund syn på människan, där alla människor är lika mycket värda. Då kan vi inte försämra för de grupper som redan drabbats hårt. Vi Kristdemokrater måste stå upp för de utsatta, där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.
Ansvaret för att öka motivationen och införa ett flexibelt system som leder till arbete är Arbetsförmedlingens ansvar. Sedan måste ju individen också vara flexibel och anpassningsbar, javisst. Arbete istället för bidrag är Kristdemokratisk politik.

I kommuner med socialdemokratiskt styre, med "ett undantag" är i allmänhet arbetslösheten större än i de borgerligt styrda kommunerna. Detta var också poängen i Bankerydsavtalet. Alliansen ville göra allt för att skapa arbete istället för bidrag. Regeringen gör istället människor bidragsberoende och jobben saknas. Idag är ca 1,5 miljoner svenska utanför arbetsmarknaden. Är detta rimligt eller är det kanske dags att byta regering?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home