Saturday, September 16, 2006

Detta vill Kristdemokraterna i Gävle åtstadkomma i Riksdagen !

Kristdemokraterna är ett parti för alla. Vi arbetar för att familjer och enskilda ska få makt över sin egen vardag, att äldre ska vårdas värdigt, att alla ska få uppleva trygghet och att företag ska få blomstra. Vi vill att alla i Gävleborg ska må bra. Att alla ska ha ett jobb att gå till och att entreprenörskap uppmuntras. Att föräldrar och barn får mer tid med varandra. Att våra äldre får den värdiga vård de rätteligen förtjänar. Att alla människor ska få det bättre helt enkelt.

Tyvärr är det inte så vårt län ser ut idag. Nästan dagligen kommer larmrapporter om brister i vården och omsorgen, problem i skolan och hög arbetslöshet. Allt det här hänger ihop. Om vi inte har livskraftiga företag så skapas det inga nya jobb. Saknas jobben så minskar skatteintäkterna. Finns det inga pengar så har vi inte råd med en god vård, omsorg och skola. Vi vill underlätta för företagen att anställa fler människor. För välfärdens skull.

Barn är olika och föräldrarna är de som bäst känner sina barns behov. Därför måste makten flyttas tillbaka till föräldrarna. Stödet till familjer ska vara flexibelt och erbjuda valfrihet både när det gäller barnomsorg och skola. Föräldrarna får då valmöjligheter och kan själva välja det som passar familjens behov. Vi vill också införa ett kommunalt vårdnadsbidrag. Föräldrar ska också själva få bestämma hur de vill fördela föräldraförsäkringen mellan sig. Makten ska ligga hos de som besluten berörs av.

Vi vill arbeta för att Gävleborg ska bli ett attraktivt län att bo i. En plats där var och en får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, ung som gammal och där vi tar vara på varandra. Vi vill förena frihet med trygghet och i det politiska arbetet visa att vi bryr oss om. Vi vill arbeta för att vi ska få ett samhälle som är fyllt av värme, omtanke och framtidstro. Ett samhälle där ingen lämnas efter och ingen hålls tillbaka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home